Kooiman
Vragen? Bel Bert!
+31 (0)6-53 40 36 05 +31 (0)6-53 40 36 05
Arbeidsvoorwaarden & belonen

Arbeidsvoorwaarden & belonen

De arbeidsmarkt is in verandering. Het arbeidsvoorwaardenbeleid van organisaties daardoor ook. U wilt natuurlijk uw medewerkers belonen voor hun inzet op marktconforme wijze. Wellicht is het juist nu noodzakelijk om uw huidige systeem te herzien en te benchmarken in de markt. Kooiman HR begeleidt u daarom op het gebied van arbeidsvoorwaarden en beloningsbeleid. Wij hebben veel ervaring met het aanpassen van arbeidsvoorwaardenpakketten, salarissystemen en de afstemming van wijzigingen met ondernemingsraden en vakbonden.

Beloningsbeleid/loongebouw
Afhankelijk van de grootte van uw organisatie kan het wenselijk zijn een transparant beloningsbeleid te hebben. Kooiman HR heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en invoeren hiervan. Hierbij hoort ook het opzetten van een flexibel loongebouw met behulp van functiewaardering.

Functiewaardering
De hoogte van beloning, de invoering van variabele beloning en het maken van resultaatgerichte afspraken staan bij veel organisaties op de agenda. 

Kooiman HR heeft ruime ervaring met het opstellen van functiebeschrijvingen, het invoeren van functiewaardering en van competentiemanagement bij zowel kleinere als grote ondernemingen. Wij werken volgens beproefde systemen, maar zorgen er altijd voor dat uw organisatie er daadwerkelijk mee wil en kán werken.

DIT ZIJN WIJ

RECENSIES

WIJ WERKEN VOOR

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen