Kooiman
Vragen? Bel Bert!
+31 (0)6-53 40 36 05 +31 (0)6-53 40 36 05
Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

Een gedegen arbeidsovereenkomst kan u veel kopzorgen besparen. Wat mag u vastleggen als het bijvoorbeeld gaat om proeftijd of concurrentiebeding? Welke mogelijkheden zijn er voor oproepkrachten? Kooiman HR adviseert u graag over de geldende (juridische) regels van een arbeidsovereenkomst afgestemd op uw situatie en helpt u bij het opstellen en samenstellen van de overeenkomst.

Arbeidsovereenkomsten voor oproepkrachten
De arbeidsovereenkomst voor oproepkrachten (nul-uren contract of min-max contract) is zeer specifiek. Kooiman HR helpt u deze contracten op maat te maken voor uw bedrijfssituatie.

Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd
Voldoen uw arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd en onbepaalde tijd aan de geldende wetgeving? Zijn de arbeidsovereenkomsten voldoende afgestemd op uw situatie?

Concurrentiebeding en het relatiebeding
Wilt u een concurrentiebeding of relatiebeding opnemen in de arbeidsovereenkomst met uw medewerker? Wat zijn hiervoor de wettelijke regels?

Technische aspecten van de arbeidsovereenkomst
Kooiman HR bekijkt en beoordeelt uw arbeidsovereenkomsten op de volgende aspecten:

  • conform de huidige wet- en regelgeving
  • toepassing CAO
  • correctheid vermelding van de proeftijd en opzegtermijn
  • verwijzing naar personeels- en/of verzuimreglement

Wijzigingen Wetgeving: Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
Bent u al op de hoogte van de veranderingen die vanaf 1 januari 2020 ingaan? Kooiman HR brengt u graag op de hoogte van deze veranderingen. Neem gerust contact op!

DIT ZIJN WIJ

RECENSIES

WIJ WERKEN VOOR

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen