Kooiman
Vragen? Bel Bert!
+31 (0)6-53 40 36 05 +31 (0)6-53 40 36 05
Preventie

Preventie

Hoe voorkomt u arbeid gerelateerde gezondheidsklachten en beperkt u ongevallen tot een minimum? Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpen wij uw organisatie de risico’s gestructureerd aan te pakken. We onderzoeken (inventariseren), evalueren en prioriteren mogelijke risico’s en stellen in een plan van aanpak vast welke maatregelen u als werkgever kunt nemen.

Werkplekonderzoek 
Een RI&E werkplekonderzoek geeft inzicht in de belastende aspecten die een medewerker ervaart bij het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden. Het onderzoek bestaat uit een analyse van de werkplek, de organisatie van het werk en een observatie van de uitvoering van de werkzaamheden.

In het concluderende rapport geven we advies over mogelijke aanpassingen van de werkplek of een alternatieve werkplek, advies over de organisatie van het werk en op welke manier het gedrag van de medewerker positief beïnvloed kan worden om verzuim in de toekomst te voorkomen.

Arbeidsomstandigheden spreekuur / preventief consult 
Elke medewerker heeft het recht om een consult aan te vragen bij de arbodienst. Ook als de werkgever niet op de hoogte is. Wij geloven in preventie en vroegtijdig contact, daarom stimuleren wij werkgevers dan ook dit onder de aandacht te brengen bij de medewerkers.

Wanneer een medewerker een consult aanvraagt, wordt hij eerst in contact gebracht met de arbeidsdeskundige. Na inventarisatie van de vraag wordt met de medewerker afgestemd of het gesprek plaatsvindt met de arbiedsdeskundige of de bedrijfsarts. Daarbij wordt besproken, als de werkgever niet op de hoogte is, of de oplossingen door de medewerker worden gedeeld met de werkgever of dat het gesprek anoniem blijft.

DIT ZIJN WIJ

RECENSIES

WIJ WERKEN VOOR

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen